studiedag Parijs. The tramway: structuring territory, producing density?

Plan_T4_Paris

Op dinsdag 3 december 2013 gaan de Belgische partners van het onderzoeksteam (OSA, BUUR, IMOB, MOSI-T) op uitnodiging van de Franse partner Lab’Urba naar de Université Paris-Est-Créteil-Val-de-Marne in Parijs om in debat te gaan over enkele onderzoeksresultaten en -hypotheses met Franse experten.

In de voormiddag is er een bezoek gepland aan het tram-trein project T4 (Aulnay-Bondy) in het noord-oosten van Parijs, geleid door Jacques Tribout, directeur van het SNCF Trancilien development department, Grand Paris. Dit studiebezoek focust op het bilan na vijf jaar exploitatie van de tram-trein en op toekomstige uitbreidingsplannen.

In de namiddag zijn er naast presentaties van ORDERin’F onderzoekswerk presentaties gepland van Anne Grillet AubertAndrei Feraru en Zeleny Richard over verschillende openbaar vervoersconcepten.  Aansluitend aan de presentaties is er telkens debat voorzien met Marie Hélène Massot (Lab’Urba) en Jean Laterasse (LVMT).Comments are closed.