MOSI-T

Logo MOSI-T

MOSI-T is gesitueerd binnen het departement “Business Technology and Operations” (BUTO), van de Faculteit Economische en Sociale Wetenschappen & Solvay Business School van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Voorheen was BUTO gekend als het departement “Mathematics, Operational Research, Statistics and Information Systems” (MOSI).
BUTO is erg actief op het gebied van transport en logistiek management. De onderzoeksgroep MOSI-T wordt geleid door Prof. Cathy Macharis en is gespecialiseerd in toepassingen op socio-economische evaluatiemethoden binnen transport en logistiek.

Het onderzoek van MOSI-T is gericht op het leggen van verbanden tussen operationele onderzoekstechnieken en economische impact studies op het gebied van transport en mobiliteit. Het kan worden onderverdeeld in drie grote onderzoeksdomeinen: duurzaam mobiliteitsbeleid, duurzame logistiek en onderzoek naar elektrische voertuigen. Aan de ene kant bestudeert het departement reisgedrag en modale keuze, en het uitvoeren van sociaal-economische evaluaties van duurzaam mobiliteitsbeleid en duurzame strategieën. Aan de andere kant is er uitgebreide expertise op het gebied van intermodaal transport en stadsdistributie. Zowel de locatie van terminals als de analyse van beleidsmaatregelen zijn onderzoeksinteresses. Bij dergelijke onderwerpen worden verschillende socio-economische evaluatie-instrumenten ontwikkeld en toegepast, ter ondersteuning van de besluitvorming (bv het transportmodel LAMBIT en de Multi-Actor, Multi-Criteria Analyse MAMCA).

Meer informatie is terug te vinden op onze website: